Koripallokilpailut

Koripallokilpailut ovat jännittävimpiä ja suosituimpia urheilukilpailutyyppejä maailmassa. FIBA:n MM-kisat on koripallon maailman merkittävin tapahtuma. Vuosina 1950–2010 sitä kutsuttiin FIBA-mestariksi. 1960-luvulta 1980-luvulle se nimettiin uudelleen FIBA ​​World Cupiksi. Vaikka nimi on muuttunut jonkin verran, turnaus on pysynyt samana. Se tunnetaan koripallon ”MM-kisana”.

Koripallokilpailujen huippuluokkaa kutsutaan Top Leveliksi, ja se sisältää urheilun tärkeimmät pelaajat, mestarit ja arvokkaimmat pelaajat. Jokaisella turnauksella on oma logonsa ja se korostaa kilpailun tärkeimpiä pelaajia. Rankingissa on kärkijoukkueiden lisäksi joukkueiden yksittäiset suoritukset. Alla on listattu joitain maailman parhaista turnauksista. Nopea haku näistä tietokannoista paljastaa tärkeimmät tiedot kustakin turnauksesta.

Myös kansainvälisiä koripallokilpailuja pelataan. FIBA Basketball World Cup on Kansainvälisen koripalloliiton lippulaivatapahtuma. FIBA Basketball World Cupin turnausrakenne on samanlainen kuin FIFA World Cupissa, ja 32 joukkuetta kilpailee yksittäisissä pudotuspeleissä. Voittajajoukkue saa halutun Naismith Trophyn, joka on nimetty suuren Kobe Bryantin mukaan. On muitakin kansainvälisiä turnauksia, mutta FIBA:n maailmanmestaruuskilpailut ovat arvostetuin.

Huipputason turnaukset ovat EuroBasket ja olympialaiset. Seniorien miesten koripallon mestaruuskilpailut pelataan neljässä vuodessa. Jokainen joukkue pelaa toisiaan vastaan ​​mestaruudesta. Finaalissa on enintään 24 joukkuetta. Aiemmin kilpailuissa käytettiin round robin -muotoa. Uusimmissa versioissa turnaus pelataan kuitenkin kaksivaiheisessa turnausmuodossa.

New Entrant -kilpailu pelataan 1. ja 2. luokan opiskelijoille. Se tapahtuu 3v3-puolikentällä, jossa on matalat vanteet, ja siinä on sekä ensimmäisen että toisen vuoden pelaajia. Intermediate-kilpailu järjestetään myös talvikaudella. Seniorikilpailu on tarkoitettu kolmannen ja neljännen luokan opiskelijoille. Senior-divisioona pelataan torstai-iltapäivisin, ja siinä on useita joukkueluokkia. Junior Elite Tournament on tarkoitettu pojille ja tytöille.

FIBA Basketball World Cup on yksi kuuluisimmista koripallotapahtumista maailmassa ja herättää huomiota ympäri maailmaa. FIBA Basketball World Cup on Kansainvälisen koripalloliiton lippulaivatapahtuma, ja se pelataan jousitetulla puukentällä. Sen isännöi FIBA. Finalistit palkitaan Naismith Trophylla. FIBA World Cup on akatemioiden tärkein urheilutapahtuma kaikkialla maailmassa.

Koripallokilpailuissa on kolme tasoa. Siellä on New Entrant Competition, joka pelataan torstai-iltapäivisin vuoden 1 ja kahdelle opiskelijalle. Uusi tulokas -divisioona on keskimmäisille lapsille. Primary- ja Intermediate-luokissa on kolmen pisteen vannevaatimukset. Heidän on saatava enemmän pisteitä saadakseen palkinnon. Elam Ending lisää 24 pistettä kolmannen neljänneksen jälkeen johtavalle joukkueelle. Tämä on korkeapisteinen peli, mikä tekee siitä erinomaisen motivoivan toiminnan.